Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
|
Obyčejná rajčatová polévka získá díky fenyklu šmrnc a nezvyklou chuť. Fenyklové krutony jsou navíc zdravější než jejich varianta z pečiva.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V pánvi rozpusťte 2/3 másla a na něm opečte 2/3 fenyklu s cibulkou a česnekem.
- Přidejte rajčata a vařte zhruba 20 minut.
- Následně směs rozmixujte ponorným mixérem, případně protlačte ještě přes sítko. Na druhé pánvi opražte zbytek másla, česnek a najemno nakrájený fenykl do zlatohněda.
- Do rozmixované polévky přidejte vývar a opečený fenykl s česnekem. Ještě zhruba 5 minut povařte.
- Na ozdobu můžete použít zelenou fenyklovou nať.