Fermentovaný sleď s rýží a zeleninou

Kvašené ryby se často servírují i tepelně upravené, v Asii nejčastěji s rýží a chybět nesmí ani zelenina. Připravte si fermentovaného sledě na asijský způsob se zeleninou a rýží podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kvašené ryby se často servírují i tepelně upravené, v Asii nejčastěji s rýží a chybět nesmí ani zelenina. Připravte si fermentovaného sledě na asijský způsob se zeleninou a rýží podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sleď 1hrnek fermentovaný
    rýže 1hrnek vařená
    mrkev 1/2hrnku
    celer 1/2hrnku řapíkatý
    rybí omáčka 1lžíce
    česnek 1stroužek
    olej 1lžíce
Pokyny
  1. Česnek nasekáme na drobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. 
  2. Mrkev a řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravenou mrkev i celer přidáme k česneku na pánev a osmahneme.
  3. Nakonec přidáme nakládaného sledě, sojovou i rybí omáčku a společně krátce prohřejeme. 
  4. Podáváme s uvařenou rýží. 

Odkrojky zeleniny patří na kompost nebo do sběrných nádob na bioodpad. A jak vytřídit obaly od ostatních surovin? Pokud jsou z papíru, pak patří do modrého kontejneru. Plastové obaly mají své místo ve žlutém kontejneru. Pokud je obal z více částí, které nejdou oddělit, pak patří do směsného odpadu. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*