Sendvič už dávno nemusí být tím klasickým nezdravým jídlem, kterým rychle zaženeme hlad. Pokud pro jeho přípravu použijeme kvalitní suroviny, může našemu tělu dodat i mnoho prospěšných látek a vitamínů. Patří navíc k pokrmům, které si zvládneme připravit do několika minut. Při použití pravidla “co dům dá” se nám nejen podaří zužitkovat různé zbytky, ale také můžeme zamezit plýtvání jídlem. K přípravě dnešního sendviče jsme využili vaječnou fritátu a avokádo - jak na to?
|
Sendvič už dávno nemusí být tím klasickým nezdravým jídlem, kterým rychle zaženeme hlad. Pokud pro jeho přípravu použijeme kvalitní suroviny, může našemu tělu dodat i mnoho prospěšných látek a vitamínů. Patří navíc k pokrmům, které si zvládneme připravit do několika minut. Při použití pravidla “co dům dá” se nám nejen podaří zužitkovat různé zbytky, ale také můžeme zamezit plýtvání jídlem. K přípravě dnešního sendviče jsme využili vaječnou fritátu a avokádo - jak na to?
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Vaječná fritata
|
Pokyny
- Troubu si rozehřejeme na 175°C.
- Na pánvi, kterou můžeme následně použít do trouby, si předehřejeme olej.
- V míse připravíme směs z vajec, smetany a strouhaného parmezánu.
- Do směsi přidáme hrášek, cibulku nakrájenou na kolečka, nasekané oregano nebo petržel a rukolu.
- Osolíme a opepříme.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, okraje by měly být zlatavé a křupavé.
- Fritátu můžeme použít na sendvič teplou i za studena.
- Připravíme si toustové chleby.
- Každý z nich potřeme rozmačkaným avokádem - v závislosti na množství sendvičů použijeme odpovídající množství avokáda (½ avokáda / 1 plátek).
- Na plátek toastu naservírujeme porci fritaty, rukolu, nakrájená cherry rajčátka, zakápneme olivovým olejem a posypeme sezamem.
- Přiklopíme druhým plátkem toastového chleba.