Francouzská cibulačka

Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
Obyčejná cibule se promění v nebeskou krmi. Francouzský recept je nenáročný na suroviny, práci i čas. Odmění se vám ale božskou chutí, dá vám energii a radost do života. Víte, že ve Francii se říká, „kam chodí cibule, nechodí lékař“?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cibule 4ks
    česnek 1stroužek
    máslo 4lžíce ideálně přepuštěného
    vývar 1litr drůbeží
    hladká mouka 1-2lžíce
    víno 300ml bílé, suché
    pečivo 1ks bageta
    sýr 50g
    pepř černý
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme nejlépe na půlkolečka. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Necháme zpěnit.
  2. Jakmile cibulka zezlátne, zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme do zlatova.
  3. Takto připravený základ polévky zalijeme vývarem a přidáme víno.
  4. Pořádně promícháme a necháme pozvolna vařit zhruba 20 minut.
  5. Dochutíme solí a pepřem podle libosti.
  6. Bagetu nakrájíme na šikmé krajíce. Potřeme máslem a na pánvi či grilu opečeme do zlatova.
  7. Polévku rozlijeme do misek, navrch položíme opečenou bagetu a posypeme sýrem.
  8. Při 180 °C zapečeme v troubě zhruba 5 minut. (Také je možné bagetu zasypat sýrem, zapéct v troubě a teprve poté zalít polévkou.)
  9. Před podáváním posypeme zelenou naťovou cibulkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*