Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
|
Proslulý francouzský pokrm se může na první pohled zdát velmi náročný na přípravu a suroviny. Vám ale stačí jen hovězí maso, zelenina a hrnec na zapékání. Za tři hodiny se můžete těšit na měkoučké maso, které se téměř rozplývá na jazyku, a úžasnou omáčku plnou koncentrované chuti.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Hovězí nakrájíme na kostičky a obalíme v mouce.
- V litinovém hrnci osmahneme slaninu pokrájenou na kostičky s celerem a mrkví, nakonec přidáme česnek nakrájený na plátky a rajčatový protlak.
- Směs důkladně míchejte, aby se zelenina nepřichytila. Zeleninu vyjměte z hrnce, v něm rozpalte olej a zprudka opečte obalené kousky masa.
- Jakmile budou kousky masa zatažené, zalijte je vínem, přidejte zeleninu, koření a nechte přejít varem.
- Pokud chcete ještě výraznější masovou chuť, víno můžete nechat vyvařit a maso pak zalít stejným množstvím hovězího vývaru.
- Hovězí se zeleninou v zapékacím hrnci vložte do trouby předehřáté na 130 °C. Pečte dvě a půl hodiny a následně přidejte osmahnuté žampiony a nechejte ještě půl hodiny péci.
- K hovězímu po burgundsku doporučujeme jako přílohu bramborovou kaši.
Pokud chcete ještě výraznější masovou chuť, víno můžete nechat vyvařit a maso pak zalít stejným množstvím hovězího vývaru.