Připravte si jemnější verzi francouzské cibulačky, která je doplněna o jiné druhy zeleniny a o kuřecí maso. Zapomenout bychom neměli ani na bílé víno, které zvýrazní všechny chutě a voňavý tymián pro dodání francouzského šmrncu. Nenechte si ujít recept na vynikající domácí francouzskou kuřecí polévku na Jakvkuchyni.cz!
|
Připravte si jemnější verzi francouzské cibulačky, která je doplněna o jiné druhy zeleniny a o kuřecí maso. Zapomenout bychom neměli ani na bílé víno, které zvýrazní všechny chutě a voňavý tymián pro dodání francouzského šmrncu. Nenechte si ujít recept na vynikající domácí francouzskou kuřecí polévku na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Nejprve připravíme kuřecí vývar - stehna, případně další odřezky a kosti z kuřecího masa vložíme do vody, přidáme koření, zeleninu a vaříme, dokud nejde maso hezky od kosti.
- Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, tymián, bobkový list a začneme pozvolna karamelizovat. Bude to trvat cca 20 minut, ale je třeba, aby byla cibule krásně hnědá (pozor, celou dobu cibuli mícháme, aby se nespálila).
- Když je cibule zkaramelizovaná, přidáme k ní na plátky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer a dál několik minut (cca 5 minut) restujeme, aby lehce změkla i zbývající zelenina.
- Nakonec přilijeme víno, necháme ho krátce odpařit, z okrajů hrnce seškrábneme všechen výpek a přidáme mouku.
- Zamícháme a nakonec přilijeme kuřecí vývar, polévku dochutíme utřeným česnekem a asi 15 minut povaříme, aby zelenina změkla (doba vaření je orientační a záleží na velikosti zeleniny - musí být měkká, ale ne rozvařená).
- Na závěr polévku dochutíme solí a pepřem a vrátíme do ní obrané kuřecí maso.
Až bílé víno ve skleněné lahvi spotřebujeme, nabízí se dvě možnosti. Skleněnou láhev můžeme znovu umýt a opětovně použít, nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu.