Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
|
Zbyly vám třešně ze zahrádky a přemýšlíte, co s nimi? Oslaďte si život parádní bublaninou s kapkou griotky.
|
Porce
Forma na koláč 30 cm
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
třešně
500g
nevypeckované
griotka
3lžíce
mléko
300ml
polovinu můžete nahradit smetanou
vejce
3ks
moučkový cukr
100g
hladká mouka
150g
máslo
na vymazání formy
|
Pokyny
- Třešně pokapeme griotkou a necháme odstát 30 minut, smícháme s polovinou cukru.
- Formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vejce vyšleháme se zbytkem cukru a přidáme mouku, promícháme a přilijeme mléko.
- Vše vymícháme do hladka se lžící rozpuštěného másla a necháme 30 minut stát.
- Třešně rozložíme do zapékací nádoby a zalijeme těstem. V rozpálené troubě na 180 °C pečeme 45 minut, nebo až zezlátne.
- Clafoutis pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme s kopečkem šlehačky.
Pokud chcete použít kompotované třešně, nechte je dobře odkapat. Clafoutis můžete zkusit i s jiným ovocem, třeba borůvkami, malinami nebo jahodami.