Pomalá víkendová rána úplně volají po teplé snídani. A co když se spojí french toast a tradiční česká žemlovka? Vše si můžeme připravit už večer a ráno jen upéct a užít si ještě pár minut lenošení v posteli. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
|
Pomalá víkendová rána úplně volají po teplé snídani. A co když se spojí french toast a tradiční česká žemlovka? Vše si můžeme připravit už večer a ráno jen upéct a užít si ještě pár minut lenošení v posteli. Jak na to prozradí Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Toastový chleba nakrájíme na kostičky a opečeme je nasucho v troubě, až začnou křupat a zlátnout - bude to trvat přibližně 15 minut.
- Mezitím v pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupaná jablka nakrájená na malé kousky, ochutíme skořicí a pozvolna jablka zkaramelizujeme, až začnou měknout - trvá to asi 10 minut. Úplně rozvařit je nechceme!
- Mezitím v míse prošleháme vejce, smetanu, mléko, špetku vanilky a cukr.
- K hotovým jablkům přidáme propláchnuté rozinky (případně i trochu rumu - pro děti vynechte), opečený chléb a zamícháme.
- Nakonec zalijeme vaječnou směsí, velmi jemně zamícháme a dáme péct do trouby na 180 °C, asi na 20 minut, aby vše tekuté hezky ztuhlo a žemlovka zezlátla.
- Podáváme teplé, nejlépe s tvarohem a ořechy.
Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit (můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a pak třídíme do žlutého kontejneru, hliníková víčka patří do sběrných nádob na kovy. Kovový odpad můžeme v některých obcích třídit v rámci tzv. vícekomoditního sběru odpadu spolu s jiným druhem odpadu. Třiďte odpad správně - jednou z hlavních zásad je třídění odpadu podle instrukcí uvedených na samolepkách na kontejnerech.