Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit glazované kotlety? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
|
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit glazované kotlety? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřové maso
4ks
kotlety
med
2lžíce
omáčka
2lžíce
worcesterová
|
Pokyny
- Omyté kotlety nařízněte po stranách (aby se vám nezkroutily) a poté naklepejte (stačí klouby).
- Takto připravené kotlety potřete směsí medu a worchesteru, poté je nechte marinovat alespoň hodinu (ideálně v chladu, ale ne v lednici, při příliš nízké teplotě se zastavuje proces marinování.
- Odpočaté kotlety opečte na pánvi a podávejte.
Pokud má sklenice od medu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří.