Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
|
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
smetana ke šlehání
250ml
houby
250g
čerstvé
mozzarella
200g
květák
1ks
máslo
na vymazání zapékací mísy
strouhanka
na vysypání zapékací mísy
|
Pokyny
- Do kastrůlku dejte vařit smetanu s celými stroužky česneku, bylinkami, solí a pepřem. Za občasného promíchání vařte čtvrt hodiny.
- Mezitím si na pánvi rozehřejte olej a přidejte nasekaný česnek a houby. Opékejte dozlatova.
- Květák rozeberte na růžičky a vyskládejte ho do pečlivě máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.
- Navršte na něj houbovou směs a zalijte přecezenou omáčkou. Povrch posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou.
- Vložte mísu do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte asi 20 minut, dokud povrch nezezlátne.