Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
|
Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Maso
kuřecí maso
1kg
křídla
sezamová semínka
2lžíce
Marináda
sójová omáčka
100ml
balzamická redukce
50ml
třtinový cukr
60g
javorový sirup
3lžíce
medvědí česnek
3stroužky
rajčatový protlak
3lžíce
zázvor
1lžička
mletý
černý pepř
1 lžička
mletý
|
Pokyny
- Česnek oloupeme a prolisujeme do misky.
- Přidáme sójovou omáčku, balzamikovou redukci, rajský protlak, cukr, javorový sirup, zázvor, pepř a dobře promícháme.
- Křídla vložíme do mísy a přelijeme přes ně marinádu.
- Promícháme a na 2 hodiny vložíme do lednice.
- Gril rozpálíme a kuřecí prsa grilujeme po obou stranách, dokud nebudou mít křupavou kůžičku.
- Nakonec posypeme sezamovými semínky.