Grilovaná kuřecí křídla se sezamem

Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
Grilování si nemusíme užívat pouze v létě. Naprosto fantastickou záležitostí jsou kuřecí křidýlka. Lahodně jemná a přitom šťavnatá a navíc jsou hotová raz dva. Na grilování je nejlepší použít čerstvá kuřecí křídla a aby bylo maso křehké, naložte křídla do marinády. Abychom se v tomto období trochu zahřáli, vyzkoušejte pikantní marinádu s chilli papričkou. Křehké maso, pikantní marináda a navrchu křupavá sezamová semínka - co víc si přát?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Maso
    kuřecí maso 1kg křídla
Marináda
    javorový sirup 3lžíce
    medvědí česnek 3stroužky
    zázvor 1lžička mletý
    černý pepř 1 lžička mletý
Pokyny
  1. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky.
  2. Přidáme sójovou omáčku, balzamikovou redukci, rajský protlak, cukr, javorový sirup, zázvor, pepř a dobře promícháme.
  3. Křídla vložíme do mísy a přelijeme přes ně marinádu.
  4. Promícháme a na 2 hodiny vložíme do lednice.
  5. Gril rozpálíme a kuřecí prsa grilujeme po obou stranách, dokud nebudou mít křupavou kůžičku.
  6. Nakonec posypeme sezamovými semínky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*