Grilovací sezóna je v plném proudu a může se snadno stát, že nám zbyde přebytečné vepřové maso nebo zelenina. Rozhodně tyto potravinové zbytky nevyhazujme, to by byla velká škoda. Společně si v rámci seriálu Gurmánské vaření beze zbytku připravíme výbornou grilovanou vepřovou krkovici v tacos z římských listů.
|
Grilovací sezóna je v plném proudu a může se snadno stát, že nám zbyde přebytečné vepřové maso nebo zelenina. Rozhodně tyto potravinové zbytky nevyhazujme, to by byla velká škoda. Společně si v rámci seriálu Gurmánské vaření beze zbytku připravíme výbornou grilovanou vepřovou krkovici v tacos z římských listů.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
Krkovice
2plátky
vepřová
majonéza
100g
kysané zelí
50g
cukr
5g
krupice
olivový olej
1lžíce
salát
několik listů
římský
|
Pokyny
- Připravíme si grilovací pánev a rozpálíme ji na sucho.
- Mezitím si osolíme a opepříme maso z obou stran.
- Až nyní nalijeme na pánev olivový olej a necháme ho lehce zahřát.
- Plátky krkovice položíme na pánev a opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.
- V tuto chvíli máme čas na přípravu majonézy z kysaného zelí. Pojďme na to.
- Kysané zelí rozkrájíme na menší kousky a vložíme do misky společně s majonézou. Nakonec přidáme cukr, sůl a pepř. Směs zamícháme a postavíme stranou.
- Zkontrolujeme maso, jestli uz se ze spodní strany propeklo. Pokud ano, otočíme ho a opečeme i z vrchní strany.
- Maso sundáme z pánve a necháme ho pár minut odpočinout. Díky tomu se všechna šťáva zachytí uvnitř a krkovice bude krásně měkká.
- Římské listy naplníme zelnou majonézou, krkovici nakrájíme na tenké plátky a do každého listu vložíme několik proužků masa.
- Takto připravené jednohubky servírujeme na talíř a pokud máme chuť, ozdobíme bylinkami.
- Přejeme vám chutné zpestření grilovací sezóny!
Pokud nám po krkovici zbyl obal v podobě plastové vaničky, vyhoďme ho do kontejneru na plasty. Nejdříve ale vaničku vypláchneme jarovou vodou. Koupili jsme maso v řeznictví? Voskovaný papír, ve kterém bylo zabalené, patří do směsného odpadu. Ten už se dále třídit nedá.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!