Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
|
Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí kostky masa.
- Necháme odležet, minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
- Zeleninu pokrájíme na stejné množství kousků a obalíme v marinádě, ze které jsme vyjmuli maso.
- Maso a zeleninu napíchneme na grilovací jehly a zakončíme čtvrtkou citrónu. Grilujeme 5 až 10 minut z každé strany.
- Podáváme se salátem a bramborami.
Nejlepší je jehněčí z mladých zvířat. V obchodě je poznáte podle barvy – světle růžová je dobrá, čím tmavší maso, tím starší zvíře.