Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.
|
Zaujala vás rumunská kuchyně a chcete si některou z místních pochoutek uvařit doma? Naučíme vás, jak připravit výborné grilované Mititei neboli čevabčiči po rumunsku. Jdeme na to.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
500g
vývar
2dcl
česnek
3stroužky
chilli
1ks
paprička
|
Pokyny
- Maso nameleme, osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozdrobenou chilli papričku a nadrobno nakrájený česnek.
- Zalijeme vývarem, promícháme a necháme odstát 1-2 hodiny v lednici.
- Poté z masa vytvarujeme malé válečky, přelijeme je olejem a na rozehřátem grilu grilujeme ze všech stran asi 5 minut.
- Jako přílohu podáváme šopský salát nebo bílý chléb.