Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
|
Grilované papriky vám připomenou dovolenou v Chorvatsku nebo Bulharsku. S kozím sýrem se krásně doplňují a bylinky jim dodají na zajímavosti.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou cibuli, cuketu, lilek a rozpůlená cherry rajčátka. Po orestování nechte zeleninu vychladnout a poté k ní vmíchejte rozdrobený kozí sýr, sušené bylinky, sůl a pepř.
- Ostrým nožem vykrojte stopku každé papriky tak, aby okolo zůstala „poklička“. Vykrojte bílá žebra a naplňte papriky připravenou směsí.
- Odstřihněte asi metr kuchyňského provázku a pevně ho uprostřed omotejte okolo stopky v paprikové “pokličce” tak, abyste mohli zbytkem provázku ovázat celou papriku. Pokličku posaďte na naplněnou papriku a několikrát ji pevně převažte. Konce provázku zavažte na uzel.
- Na středním ohni nebo na grilovací pánvi grilujte papriky 15–20 minut za občasného otáčení, až jim začnou naskakovat hnědé puchýřky. Papriky podávejte teplé s pikantním chilli kešu dipem.