Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
|
Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ředkvičky omyjeme, zbavíme listů a kořínků a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
- Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
- Ředkvičky rozložíme na grilu a grilujeme, dokud nezačnou zlátnout.
Pro grilování je vhodnější použít kontaktní gril nebo gril bez mřížky.