Grilovaný bůček s rukolovým salátem

Z grilovaného bůčku na pivě s česnekem a bylinkami lze vykouzlit opravdovou dobrotu! Chutná navíc skvěle studený i teplý. Jako přílohu si k němu můžeme připravit lehký, ale zároveň sytý salát s bramborami a vejci! Jak na grilovaný bůček s rukolovým salátem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Z grilovaného bůčku na pivě s česnekem a bylinkami lze vykouzlit opravdovou dobrotu! Chutná navíc skvěle studený i teplý. Jako přílohu si k němu můžeme připravit lehký, ale zároveň sytý salát s bramborami a vejci! Jak na grilovaný bůček s rukolovým salátem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Bůček
    vepřový bůček 1kg bez kostí a kůže
    pivo 250ml
    česnek 2stroužky
    hořčice 2lžičky plnotučná
    paprika 1lžička sladká
    majoránka 1špetka
Salát
    brambor 500g
    rajčata 500g cherry
    rajčata 150g sušená
    vejce 4ks
    rukola 1balení
Pokyny
Naložení masa
  1. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky.
  2. Osolíme ho a opepříme.
  3. Z piva, česneku, hořčice a bylinek si připravíme marinádu a maso do ní namočíme.
  4. Necháme nejlépe přes noc v lednici uležet.
Grilování masa
  1. Druhý den maso grilujeme - stačí cca 15 minut. Maso by mělo být propečené, ale ne vysušené.
  2. Bramborovo-rukolový salát se sušenými rajčaty a vejci
  3. Dále si připravíme bramborovo-rukolový salát.
  4. Nejprve uvaříme brambory. Dáváme pozor, abychom je nerozvařili, protože do salátu je lepší, pokud jsou pevnější.
  5. Vejce uvaříme natvrdo.
  6. Rukolu propláchneme a přendáme do mísy.
  7. Vejce a brambory necháme zchladnout a nakrájíme je na kousky, poté je přidáme k rukole.
  8. Nakrájíme čerstvá i sušená rajčata a přimícháme je do salátu.
  9. Salát dochutíme čerstvě namletým pepřem, solí, citronovou šťávou a olejem ze sušených rajčat.
  10. Nakonec ho jemně promícháme.

TIP od Jakvkuchyni.cz: grilovaný bůček a salát podáváme společně. Pokud máte rádi maso a salát v kombinaci s pečivem, zkuste si upéct domácí housky, domácí preclíky či chlebovou bagetu. Dobrou chuť!

Prázdné lahve od piva třídíme do zelených kontejnerů na sklo, etikety ani kovová víčka na sklenicích a láhvích nemusíme před vhozením do kontejneru odstraňovat. Vratné sklo je nejlepší vrátit zpět formou zpětné odběru. Pokud jsme použili pivo z plechovky, vytřídíme prázdné plechovky do šedých kontejnerů na kovy. Právě do nich můžeme také třídit kovové uzávěry, nebo třeba hliníková víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*