Grilovací sezóna je tady! Místo masa můžeme k zelenině připravit grilovaný hermelín s jarní cibulkou. K této chuťové kombinaci se skvěle hodí nasládlé omáčky. Pokud nám nebude počasí přát, můžeme si ho připravit i doma v troubě. Recept na grilovaný hermelín s jarní cibulkou a domácí švestkovou a brusinkovou omáčku přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Grilovací sezóna je tady! Místo masa můžeme k zelenině připravit grilovaný hermelín s jarní cibulkou. K této chuťové kombinaci se skvěle hodí nasládlé omáčky. Pokud nám nebude počasí přát, můžeme si ho připravit i doma v troubě. Recept na grilovaný hermelín s jarní cibulkou a domácí švestkovou a brusinkovou omáčku přináší Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
Grilovaný hermelín s jarní cibulkou
- Hermelín rozkrojíme na půl a dovnitř dáme najemno nakrájenou jarní cibulku.
- Osolíme a opepříme dle chuti a zabalíme do alobalu.
- Grilujeme, dokud není hermelín měkký - ale dáváme pozor, aby se úplně neroztekl.
- Hotový hermelín necháme po sundání z grilu pár minut vychladnout, pak ho rozbalíme a přendáme na talíř.
Švestková a brusinková omáčka
- Obě omáčky připravíme tak, že na troše oleje orestujeme nakrájenou šalotku.
- Přidáme brusinky/povidla a dochutíme kořením.
- U brusinkové omáčky navíc přilijeme víno a necháme ještě chvíli vařit, aby se odpařil alkohol.
- Nakonec rozmixujeme omáčky dohladka tyčovým mixérem.
- Hermelín podáváme s omáčkami, posypaný čerstvým pepřem.
Tip od Jakvkuchyni.cz
Ke grilovanému hermelínu se skvěle hodí pečivo. A není nad to, když je domácí, čerstvě vytažené z trouby! Zkuste si podle receptů Jakvkuchyni.cz upéct:
domácí celozrnné rohlíky;
domácí preclíky;
domácí pita chléb;
domácí chlebovou bagetu.
Plastový kelímek od povidel stačí důkladně vyškrábat, nebo vytřít použitou papírovou utěrkou a pak ho můžeme vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Hliníkové víčko vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy. Skleněná láhev od vína patří prázdná do tříděného odpadu, barevné sklo patří do zeleného kontejneru.