Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
|
Grilování prostě patří k teplým letním víkendům s rodinou a přáteli. A zdaleka nemusíme grilovat jenom burgry. Zkuste sáhnout po rybách. Pokud je doplníte grilovanou nebo čerstvou zeleninou, budete mít lehký letní oběd nebo večeři, k nimž si můžete dát skleničku dobrého bílého vína.
|
Porce
2 pstruzi
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
Příprava ryby
- Vykuchané pstruhy omyjte pod tekoucí vodou.
- Připravenou marinádou potřete vnitřní i vnější část pstruhů.
- Citron nakrájejte na kolečka a vložte do vnitřní části ryby.
- Rozpalte gril, potřete olejem rošty. Jakmile bude gril rozpálený, položte na něj ryby a grilujte z každé strany cca 7–8 minut (pokud máte kontaktní gril, pak 8 minut a nemusíte obracet).
Příprava zeleniny
- Cuketu omyjte a nakrájejte na delší plátky, které budete grilovat.
- Chřest omyjte, odkrojte cca 1 cm ze spodní části stonků.
- Zeleninu osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
- Jakmile budou ryby ugrilované, dejte na cca 5 minut grilovat zeleninu.
Kromě grilované zeleniny v podobě přílohy si můžete připravit salát z čerstvé zeleniny a bylinek nebo domácí dip ze zakysané smetany či jogurtu.
Více o rybách a výhodách konzumace rybího masa se dočtete v článku Proč je tak důležité jíst ryby?, o výběru a přípravě čerstvých ryb v článku Dáme si rybičku.
Recept připravila blogerka Alena Přichystalová
Recept připravila blogerka moncafeblog.blogspot.cz