I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec.
|
I když v Česku stále nepatří ryby mezi hvězdy v našich jídelníčcích, dlouhodobě se ale zájem o konzumaci mořských i sladkovodních ryb v naší gastronomii zvyšuje. U nás patří mezi velmi oblíbené ryby kromě štiky či candáta i sumec.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 min
|
Chod
|
Suroviny
sumec
1,2kg
očištěné filety
slanina
5dkg
česnek
4ks
nové koření
3kuličky
cibule
2ks
bobkový list
2ks
paprika
2lžičky
hladká mouka
2lžíce
na zahuštění
sádlo
1lžíce
kečup
1lžíce
ostrý
rajčatový protlak
1lžíce
červené víno
1lžíce
majoránka
1lžička
sůl
1lžička
černý pepř
1lžička
|
Pokyny
- Přichystáme si maso na větší kousky, opepříme, osolíme a necháme bokem zhruba 15 až 30 minut uležet.
- Mezitím si v hlubokém hrnci na rozpuštěném sádle orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a nakonec mouku. Vše pořádně promícháme.
- Pak přidáme koření, protlak, kečup, červené víno a s několika lžícemi vody krátce a lehce podusíme.
- Zvlášť na pánvičce na sádle zprudka orestujeme uleženou a na kostičky nakrájenou rybu a 10 minut dusíme.
- Orestovaného sumce vložíme do připravené omáčky a společně několik minut povaříme.
- Na závěr dokořeníme dle chuti.