Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
|
Co myslíte, může burger ještě vůbec něčím překvapit? Jeden by řekl, že ne, ale tenhle rozhodně ano. Představte si pořádnou dávku hovězího masa, klobásek, papriky a cibule... To vše v křupavé housce a sklenici vychlazeného piva k tomu. No řekněte sami, dokázali byste tomu odolat?
|
Porce
4 hamburgery
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
pečivo
4ks
houska
hovězí maso
500g
mleté
klobása
2ks
paprika
2ks
zelená
cibule
1ks
sýr
4plátky
olivový olej
1lžíce
pepř
černý
|
Pokyny
- Do mísy dáme mleté maso, přidáme sůl, čerstvě mletý pepř a takto připravenou masovou směs rozdělíme na 4 stejně velké části, ze kterých vytvoříme rukama stejně velké placky.
- Klobásky podélně rozkrojíme a nakrájíme na menší kousky a stejným způsobem si připravíme papriku.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
- Klobásky, papriku a cibuli orestujeme na troše olivového oleje dohněda.
- Připravené hovězí maso položíme na rozpálenou grilovací pánev a necháme ho zprudka opéct z obou stran. Před koncem pečení položíme na maso plátek sýra a necháme ho rozpustit.
- Housky na hamburgery podélně rozkrojíme a necháme je v troubě na mřížce opéct dohněda.
- Na opečenou housku položíme hovězí maso, posypeme klobáskovou směsí a přiklopíme druhou polovinou housky.
- Burger podáváme teplý a nejlépe bude chutnat s vychlazeným pivem.