V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
|
V kuchyni se připravuje čerstvá hlíva tak, jako jiné houbové pokrmy – skvěle chutná v omáčkách nebo v polévkách. jendu takovou si můžete připravit podle našeho receptu.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci necháme na tuku zesklovatět.
- Přidáme červenou papriku a chvíli opékáme.
- Následně přidáme nadrobno nakrájenou a očištěnou hlívu.
- Vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou s rozpuštěným bujónem.
- Nastrouháme bramboru a mrkev, přidáme do polévky (mrkev je na chuť, brambora na zahuštění, takže místo brambory můžeme použít i jíšku, ovesné vločky apod.).
- Ochutíme kmínem, majoránkou, solí, pepřem a vaříme minimálně 45 minut, aby hlíva změkla.