Holandský řízek

Oblíbená klasika české kuchyně, která nikdy nezklame - to je holandský řízek! Správně šťavnatý "holanďák" voní po sýru, petrželce a smažené strouhance. Nejlepší chuti dosáhneme, když použijeme kvalitní vepřové maso s vyšším podílem tuku a přidáme nastrouhanou goudu. Připravte si nejlepší holandský řízek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Oblíbená klasika české kuchyně, která nikdy nezklame - to je holandský řízek! Správně šťavnatý "holanďák" voní po sýru, petrželce a smažené strouhance. Nejlepší chuti dosáhneme, když použijeme kvalitní vepřové maso s vyšším podílem tuku a přidáme nastrouhanou goudu. Připravte si nejlepší holandský řízek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 kousků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso cca 600g s vyšším podílem tuku
    gouda 200g nastrouhaná
    smetana 80ml ke šlehání
    petrželka 2lžíce nasekaná
    vejce 1ks
    olej na smažení
    trojobal hladká mouka, strouhanka, vejce na obalení
Pokyny
  1. Mleté maso osolíme, zalijeme smetanou a promícháme.
  2. Zakryté ho necháme přes noc odpočívat v lednici.
  3. Druhý den k masu přidáme vejce, nastrouhaný sýr, dochutíme ho pepřem a čerstvě nasekanou petrželkou.
  4. Ze směsi tvarujeme zploštělé šišky, které obalíme v klasickém trojobalu - nejprve v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
  5. Obalené řízky smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje a poté je necháme okapat na ubrousku.

TIP od Jakvkuchyni.cz: řízky podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.

Pokud si koupíme mleté maso nebo sýr v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Pokud jsou obaly od mouky a strouhanky papírové, patří do sběrné nádoby označené modrou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*