Hořčicový dresink s vinným octem, francouzský dresink

Vaše saláty mohou být každý den jiné – stačí použít odlišný dresink. Tato francouzská zálivka v sobě spojuje dvě typicky francouzské chuti, a to hořčici a vinný ocet.
Vaše saláty mohou být každý den jiné – stačí použít odlišný dresink. Tato francouzská zálivka v sobě spojuje dvě typicky francouzské chuti, a to hořčici a vinný ocet.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
400 ml
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hořčice 3lžíce dijonská
    ocet 120ml vinný červený
    sůl ½lžičky
    pepř 1lžička černý
    olej 250ml slunečnicový
Pokyny
  1. Do misky o obsahu zhruba 1 l vložíme dijonskou hořčici, sůl, pepř, ocet a pár krouživými pohyby metličkou vše utřeme do hladké hmoty.
  2. Pak za stálého šlehání pomalu přiléváme olej, až do vzniku hladké a krémové konzistence.
  3. Takto připravený dresink přelijeme pomocí stěrky třeba do sklenice s víkem a skladujeme v lednici i několik týdnů. Před každým použitím je dobré dresink krátce protřepat.
  4. Do salátů přidáváme tento dresink postupně v menších dávkách, aby nedošlo k jejich přechucení díky jeho velmi výrazné chuti.

Všechny suroviny by měly mít před začátkem výroby stejnou teplotu. Pokud by se stalo, že se dresink před dokončením srazí, dáme do čisté mísy větší lžíci hořčice a za stálého šlehání pomalu přiléváme sražený dresink, až vznikne hladká konzistence.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*