Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
|
Zkoušeli jste si připravit domácí houbovou nádivku? Kromě toho, že si báječně pochutnáte, krásně provoníte celou kuchyň.
|
Porce
zapékací mísa, 15 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Na 2 lžících olivového oleje osmažte cibulku. Přidejte houby, sůl, pepř a nechte houby chvilku restovat. K houbám přidejte česnek, celer, šalvěj a rozmarýn a znovu chvilku restujte. Poté přilijte vývar a vařte, dokud celer nezměkne.
- Po změknutí celeru přidejte ocet, kapustu, další špetku soli a vařte, dokud nezačne kapusta vadnout.
- Mezitím si na jiné pánvi opečte kostky chleba.
- Směs s houbami rozložte na pekáč, přimíchejte kostky chleba a zalijte zbytkem olivového oleje. Vše posypte brusinkami a pečte 20 minut.