Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kroupy připravíme dle návodu.
- Na másle necháme zesklovatět cibuli, pak ji zaprášíme moukou, aby nám vznikla jíška.
- Zeleninu očistíme, nakrájíme na malé kousky a přidáme k jíšce.
- Přilijeme vývar a nakonec přidáme také houby.
- Po 10 minutách přisypeme brambory nakrájené na kostičky.
- Polévku vaříme do změknutí zeleniny.
- Na závěr do polévky přidáme uvařené kroupy, dochutíme ji solí, pepřem, prolisovaným česnekem a sušenou majoránkou.
K této polévce se skvěle hodí čerstvé pečivo, zkuste třeba domácí kváskový chléb, domácí chlebová bageta či housky se semínky.
Rostlinné části, které již nelze využít, jako například slupky od cibule, odřezky zeleniny apod., patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.