Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Rychlá houbová směs z žampionů a tymiánu chutná skvěle! Na křupavé ciabattě je to úplná delikatesa. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Slaninu nakrájíme nadrobno a na pánvi ji opražíme dozlatova.
- Pokud slanina nepustila příliš tuku, tak přidáme trochu oleje.
- Houby očistíme od zbytků hlíny a nakrájíme (i s nožičkami) na menší kousky.
- Takto připravené houby přidáme ke slanině a hned poté do pánve vhodíme také nakrájenou jarní cibulku (i tu předtím důkladně očistíme a omyjeme).
- Nakonec směs dochutíme solí, pepřem, tymiánem a cca 10 minut restujeme, aby houby změkly.
- Ciabatty přepůlíme, opečeme nasucho v troubě, nebo v toastovači, a podáváme s houbovou směsí.
Prázdné láhve od oleje můžeme použít ke sbírání vychladlých kuchyňských olejů, které jsme použili například ke smažení či fritování a až se naplní, vytřídíme je do speciálních sběrných nádob. Více v článku Jak třídit oleje, léky, elektrospotřebiče a baterie?