Houbové karbanátky

Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 karbanátků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    žampiony 250g hnědé
    cibule 3ks
    mléko 2dcl
    vejce 1ks
    cuketa 1ks žlutá
    pečivo 1ks housk
    strouhanka 3 - 5lžic
    sýr 2lžíce gouda, nastrouhaný
    hořčice 1lžička
    bylinky 1hrst šalvěj, estragon, tymián
Pokyny
  1. Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku.
  2. Když začne zlátnout, přidáme pokrájené žampiony, bylinky, sůl, pepř, římský kmín a nahrubo nastrouhanou cuketu. Směs dusíme zhruba 10–15 minut, poté necháme vychladnout.
  3. Mezitím si namočíme na kostky nakrájenou housku do mléka – necháme ji chvíli nasáknout a následně z ní přebytečné mléko vymačkáme.
  4. Do směsi přidáme housku, hořčici, vejce, nastrouhaný sýr a dobře promícháme.
  5. Nakonec přidáme strouhanku na zahuštění.
  6. V jedné misce si rozšleháme vejce, do druhé si dáme strouhanku.
  7. Vytvarované karbanátky namočíme zlehka ve vajíčku a pak obalíme ve strouhance.
  8. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran (ve větší vrstvě oleje).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*