Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
|
Pokud hledáte odlehčenou a bezmasou verzi klasických karbanátků, zkuste tyto houbové. Jejich chuť vás určitě nadchne. Můžete je podávat s bramborem, bramborovou kaší nebo opečenou bagetkou.
|
Porce
10 karbanátků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku.
- Když začne zlátnout, přidáme pokrájené žampiony, bylinky, sůl, pepř, římský kmín a nahrubo nastrouhanou cuketu. Směs dusíme zhruba 10–15 minut, poté necháme vychladnout.
- Mezitím si namočíme na kostky nakrájenou housku do mléka – necháme ji chvíli nasáknout a následně z ní přebytečné mléko vymačkáme.
- Do směsi přidáme housku, hořčici, vejce, nastrouhaný sýr a dobře promícháme.
- Nakonec přidáme strouhanku na zahuštění.
- V jedné misce si rozšleháme vejce, do druhé si dáme strouhanku.
- Vytvarované karbanátky namočíme zlehka ve vajíčku a pak obalíme ve strouhance.
- Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran (ve větší vrstvě oleje).