Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
|
Další možností, jak zpracovat houby na kořenicí směs, je připravit si sušenou zeleninovo-houbovou placku, a tu pak nakrájet na kostičky. Používají se stejně jako prodávané polévkové koření do polévek, omáček, gulášů apod.
|
Porce
200 g koření
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Očištěné houby nejprve nakrájíme na menší kousky.
- Do nižšího a širšího hrnce nalijeme přiměřené množství vody (asi 250 ml na 300 g hub) a vsypeme pokrájené houby. Osolíme je a za častého míchání asi 10 minut povaříme (pokud je třeba, přilijeme vodu).
- Přidáme očištěnou a najemno nakrájenou, nebo nahrubo nastrouhanou, kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájený pórek.
- Přisypeme zbylé koření – drcený kmín, sušenou bazalku a česnek.
- Směs vaříme za častého promíchávání tak dlouho, dokud se houby a zelenina nerozvaří.
- Houbovou hmotu necháme vychladnout a pak přendáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka.
- Vzniklé houbové pyré rozetřeme stěrkou na fóliovou misku a dáme sušit do sušičky.
- Sušíme při teplotě 40-50 °C po dobu asi 8 hodin.
- Usušenou, ale ještě vláčnou placku, přeložíme na prkénko a rozkrájíme na kostičky velikosti kupovaných polévkových kostek (podobně jako výrobci můžeme jednotlivé kousky zabalit do alobalu.