Houbové ragú na portském víně a slanině

Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
Pokud jste si přinesli z lesa košík plný hub a teď přemýšlíte, co s nimi, inspirujte se tipem Jakvkuchyni.cz! Zkuste experimentovat a připravit si toto skvělé houbové ragú s bramborovými gnocchi. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    smetana 120ml na vaření
    slanina 100g anglická nakrájená na kostičky
    víno 100ml portské
    česnek 2 stroužek
    tymián 2snítky
    houby 1 hrst čerstvých a 1 hrst sušených hub
    máslo 1 lžíce
    cibule 1ks najemno nakrájená
    dijonská hořčice 1 lžička
    gnocchi bramborové
Pokyny
  1. Do kastrůlku dáme sušené houby, zalijeme je 200 ml vroucí vody a necháme chvíli povařit.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli, česnek, tymián a slaninu. Opékáme cca 5 minut.
  3. Do pánve přidáme očištěné čerstvé houby nakrájené na plátky, lehce orestujeme.
  4. Zalijeme portským vínem a vaříme tak, aby se vypařil alkohol.
  5. Následně přidáme dijonskou hořčici, sušené houby i s vývarem a nakonec přidáme smetanu.
  6. Snížíme plamen a necháme vše společně ještě asi 10 - 15 minut provařit, dokud se tekutý obsah nezredukuje.
  7. Podáváme s gnocchi, které uvaříme ve vroucí osolené vodě - jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.Dochutíme solí a pepřem.
  8. Na talíři ozdobíme čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*