Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
|
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Ragů
|
Pokyny
Ragú
- Na větší pánvi zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli.
- Přidejte rozmačkaný česnek a nechte další minutky osmahnout.
- Žampióny nakrájejte na plátky, mrkev a celer na kostičky a přidejte spolu s tymiánem, rozmarýnem, majoránkou a kmínem na pánev.
- Smažte asi 5 minut, dokud houby nepustí šťávu a lehce nezhnědnou.
- Přidejte pivo, rajčatový protlak, čerstvý černý pepř, chilli a přiveďte k varu. Pivo by se mělo asi po třech minutách varu mírně zredukovat.
- Zakryjte hrnec pokličkou, přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut.
- Poté přidejte miso pastu, rozmíchejte a vypněte. Jakmile přidáte miso pastu, jídlo nesmí projít varem - čím více miso pastu zahříváme, ztrácí své nutriční hodnoty a minerály.
- Do hrnce vmíchejte fazole, sejměte z ohně, přikryjte a nechte odpočívat po dobu přípravy bramborových noků.
Noky
- Předehřejte troubu na 210 stupňů °C, připravte si menší pekáč či zapékací mísu.
- Pokud máte remosku, je to výborný pomocník při přípravě tohoto pokrmu.
- Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- V jiné misce smíchejte bramborovou kaši, olej a vodu.
- Po spojení hmot vypracujte tužší těsto.
- Vytvarujte noky/knedlíčky stejné velikosti tak, aby se vám vešly do pečicí formy.
- Ragú přelijte do zapékací nádoby, rozmístěte na ně noky, opepřete, posypte tymiánem, rozmarýnem a vložte do trouby.
- Pečte asi 20 minut, dokud nejsou houstičky zlatavé a ragú nebublá.
- Vyjměte z trouby, nechte nejméně 15 minut chladnout a poté servírujte.