Houbové ragů s noky

Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
Tajemství rafinované chutě tohoto, na první pohled, jednoduchého pokrmu je v dokonale vymazlených ingrediencích, které do ragú běžně nedáváte. Je to třeba řapíkatý celer, černé pivo nebo přesně odměřené koření. Uvidíte, že rozdíl oproti běžnému houbovému guláši uvidíte i pocítíte.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Ragů
    houby 400g
    fazole 3hrnky vařené nebo konzervované
    cibule 1ks nakrájená
    česnek 5stroužků
    pivo 1 a 1/4hrnku černé
    celer ¼ ks
    protlak 2lžíce rajčatový
    pasta 1lžíce miso
    olej 2lžíce slunečnicový nebo olivový
    rozmarýn 1lžička sušený
    tymián 1lžička sušený
    majoránka 1lžička sušená
    kmín 1lžička
    sůl 1špetka
Noky
    mouka 1,5hrnku špaldová, nebo polohrubá mouka
    brambory 1hrnek bramborová kaše
    voda ½ hrnku studená
    olej 3lžíce slunečnicový nebo olivový
    sůl 1lžička
Pokyny
Ragú
  1. Na větší pánvi zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli.
  2. Přidejte rozmačkaný česnek a nechte další minutky osmahnout.
  3. Žampióny nakrájejte na plátky, mrkev a celer na kostičky a přidejte spolu s tymiánem, rozmarýnem, majoránkou a kmínem na pánev.
  4. Smažte asi 5 minut, dokud houby nepustí šťávu a lehce nezhnědnou.
  5. Přidejte pivo, rajčatový protlak, čerstvý černý pepř, chilli a přiveďte k varu. Pivo by se mělo asi po třech minutách varu mírně zredukovat.
  6. Zakryjte hrnec pokličkou, přiveďte k varu a nechte vařit asi 5 minut.
  7. Poté přidejte miso pastu, rozmíchejte a vypněte. Jakmile přidáte miso pastu, jídlo nesmí projít varem - čím více miso pastu zahříváme, ztrácí své nutriční hodnoty a minerály.
  8. Do hrnce vmíchejte fazole, sejměte z ohně, přikryjte a nechte odpočívat po dobu přípravy bramborových noků.
Noky
  1. Předehřejte troubu na 210 stupňů °C, připravte si menší pekáč či zapékací mísu.
  2. Pokud máte remosku, je to výborný pomocník při přípravě tohoto pokrmu.
  3. Ve větší míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. V jiné misce smíchejte bramborovou kaši, olej a vodu.
  5. Po spojení hmot vypracujte tužší těsto.
  6. Vytvarujte noky/knedlíčky stejné velikosti tak, aby se vám vešly do pečicí formy.
  7. Ragú přelijte do zapékací nádoby, rozmístěte na ně noky, opepřete, posypte tymiánem, rozmarýnem a vložte do trouby.
  8. Pečte asi 20 minut, dokud nejsou houstičky zlatavé a ragú nebublá.
  9. Vyjměte z trouby, nechte nejméně 15 minut chladnout a poté servírujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*