Houbový kuba

Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kroupy 400g
    sádlo 150g
    houby 50g sušené
    česnek 5stroužků
    cibule 3ks
    majoránka 1 - 5lžic
Pokyny
  1. Houby namočíme do teplé vody na 1–2 hodiny.
  2. Kroupy spaříme horkou vodou, propláchneme a s kouskem sádla je vaříme doměkka cca 30 minut. Přebytečnou vodu následně slijeme.
  3. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme měkké kroupy, houby a dochutíme pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.
  5. Pekáček si vymažeme sádlem a pak jej naplníme směsí.
  6. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut.
  7. Před podáváním poklademe plátky másla, díky nimž bude kuba krémovější.

Houbový kuba patří k tradičním vánočním receptům. Pokud nefandíte smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Není náročný na přípravu, a navíc je velmi chutný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*