Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
|
Houbový kuba patří k tradičním staročeským klasikám, které by neměly chybět na stole na Štědrý den. Pokud zrovna neholdujete smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Kuba není na přípravu nijak náročný, a navíc je velmi chutný.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Houby namočíme do teplé vody na 1–2 hodiny.
- Kroupy spaříme horkou vodou, propláchneme a s kouskem sádla je vaříme doměkka cca 30 minut. Přebytečnou vodu následně slijeme.
- Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme měkké kroupy, houby a dochutíme pepřem, solí, utřeným česnekem a majoránkou.
- Pekáček si vymažeme sádlem a pak jej naplníme směsí.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut.
- Před podáváním poklademe plátky másla, díky nimž bude kuba krémovější.
Houbový kuba patří k tradičním vánočním receptům. Pokud nefandíte smaženému kaprovi a bramborovému salátu, zkuste si připravit tento recept. Není náročný na přípravu, a navíc je velmi chutný.