Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
|
Brisket, nebo-li bok / hrudí, je maso mezi předníma nohama zvířete. Koupit ho můžeme s kostí i bez a výborně se hodí k vaření, které ho zachová měkké a šťavnaté.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
2kg
brisket
hladká mouka
140g
cibule
2ks
ocet
2lžíce
červený vinný
hořčice
2lžičky
anglická
rozmarýn
1svazek
čerstvý
rybíz
1lžíce
černý
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 170° C.
- Maso omyjeme, dobře osušíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme ze všech stran.
- Do pekáče naskládáme na kolečka nakrájenou cibuli, na kterou položíme opečené maso.
- Maso potřeme hořčicí a posypeme rozmarýnem.
- Pečeme pod pokličkou až 5 hodin, dokud není měkké dle našich představ.
- V průběhu pečení maso podléváme vodou dle potřeby.
- Když je maso hotové, výpek smícháme s dvěma lžícemi mouky, přidáme zavařeninu, ocet a 400 ml vroucí vody.
- Vaříme až do hustoty omáčky, která nám vyhovuje.
Podáváme s gratinovanými bramborami.