Hovězí burger

Když se řekne hamburger, tak si spousta lidí představí takový, co si koupíme ve fast foodu. Naštěstí už existují restaurace, kde hamburger povýšili na opravdovou lahůdku! Skvělý hamburger si přitom můžeme připravit i doma. Určitě bychom neměli podcenit jednotlivé suroviny - dobré housky, kvalitní maso, masová slanina. Jak si připravit domácí hovězí burger prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Když se řekne hamburger, tak si spousta lidí představí takový, co si koupíme ve fast foodu. Naštěstí už existují restaurace, kde hamburger povýšili na opravdovou lahůdku! Skvělý hamburger si přitom můžeme připravit i doma. Určitě bychom neměli podcenit jednotlivé suroviny - dobré housky, kvalitní maso, masová slanina. Jak si připravit domácí hovězí burger prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 burgery
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 800g mleté, nejlépe vyzrálé
    slanina 8plátků
    housky 4ks burgerové
    salát 4listy ledový
    okurky 4ks kyselé
    čedar 4plátky
    rajčata 2ks
    cibule 1ks červená
    BBQ omáčka nebo majonéza
Pokyny
  1. Hovězí maso přendáme do mísy, přidáme sůl, pepř a promícháme. Z masa tvarujeme silnější placky (cca 5 cm vysoké).
  2. Opékáme je asi 3,5 minuty z každé strany na oleji v rozpálené pánvi, aby zůstaly uvnitř šťavnaté (na poslední minutu na ně dáme plátek čedaru, aby se trochu rozpustl).
  3. Spolu s masem opečeme na pánvi ještě kolečka červené cibule, plátky cukety, plátky slaniny a na malou chvíli přidávám i plátky rajčete, aby trochu zesládlo.
  4. Housky rozkrojíme napůl a necháme několik minut lehce opéct pod grilem v troubě, můžeme je potřít kečupem, BBQ omáčkou, majonézou.
  5. Nakonec housky naplníme masem se sýrem, slaninou, cibulí, okurkami, cuketou, salátem a rajčetem. Přiklopíme a podáváme!

Plastový obal od masa, ať už fólii nebo polystyrenové tácky, můžeme vytřídit do žlutých kontejnerů. Stačí je předtím vytřít třeba použitou papírovou kuchyňskou utěrkou. Obecně platí zásada, že tříděné obaly nesmí být mastné a měli bychom zmenšit jejich objem zmačkáním či sešlápnutím. Rostlinné části - jako slupky od cibule, odřezky zeleniny apod. patří nejlépe na náš kompost, pokud jej nemáme, pak do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*