Hovězí fajitas na grilu

Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
Fajitas, tedy hovězí maso nakrájené na drobné kousky, opečené na grilu nebo na pánvi a servírované s tortillou, patří ke klasice mexické kuchyně. Fajitas jsou velmi populární, kombinují totiž rychlý a jednoduchý recept. V dnešní době mají nespočet variant, můžeme experimentovat jak s druhy masa, tak se zeleninou. Pravé fajitas bychom měli podávat s pikantní omáčkou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso 500gramů zadní
    guacamole 5lžíce salsa nebo zakysaná smetana
    tortilla 4ks
    česnek 2ks stroužky
    olivový olej 1lžíce
    chilli 1lžíce
    sůl 1lžička
    černý pepř 1lžička kajenský
    paprika 1ks červená
    paprika 1ks zelená
    cibule 1ks
    silný alobal 1ks velikost dle potřeby
Pokyny
  1. V míse si připravíme marinádu z citronové šťávy, oleje, chilli, soli a kajenského pepře.
  2. Maso nakrájíme na tenké proužky, vložíme do plastového sáčku a vlijeme do něj marinádu. Vše promneme a necháme 1 hodinu marinovat v lednici.
  3. Troubu rozpálíme na 150 °C (zapneme si možnost gril).
  4. Maso vyndáme ze sáčku, marinádu slijeme.
  5. Papriky, cibuli a česnek si nakrájíme na tenké proužky.
  6. Ze silného alobalu si připravíme obdélník a do jeho středu vložíme maso spolu s nakrájenou zeleninou.
  7. Vše takto připravené zabalíme, ale ponecháme trochu prostoru pro cirkulaci vzduchu.
  8. Vložíme do trouby a pod grilem grilujeme 15 - 25 minut, nebo do doby, kdy bude maso i zelenina měkká.
  9. Na posledních 10 minut vložíme do trouby i tortilly, které jsme také zabalili do silného alobalu.
  10. Balíčky vyndáme z trouby, opatrně je otevřeme a necháme uniknout horkou páru.
  11. Tortilly naplníme masem se zeleninou, podle chuti přidáme salsu, guacamole nebo zakysanou smetanu.
  12. Tortilly přehneme, nebo zabalíme, a podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*