Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
|
Šťavnaté hovězí maso v kombinaci s čerstvou zeleninou a právě upečenou domácí bulkou se stane hvězdou každé grilovačky se sousedy. Jak si takovou dobrotu připravit prozradí šéfkuchař Jan Punčochář.
|
Porce
|
Doba přípravy
|
Chod
|
Suroviny
hovězí maso
800gramů
hladká mouka
250gramů
máslo
180gramů
okurky
100gramů
nakládané
kapary
50gramů
anglická slanina
8ks
ledový salát
4lupeny
rajčata
3ks
vejce
2ks
vařená
žloutek
2ks
majonéza
2lžíce
vejce
1ks
syrové
cibule
1ks
koření
1hrstka
petržel, kerblík, pažitka, rozmarýn
sezam
1hrstka
kvásek
1ks
sůl
1špetka
pepř
1špetka
citrónová šťáva
5lžiček
|
Pokyny
- Kvalitní hovězí maso společně se solí a pepřem vložte do mísy. Přimíchejte k němu po kouskách 100 g másla. Poté pro dochucení přidejte i rozmarýn, další sůl s pepřem a vytvarujte ze směsi požadované tvary.
- Vytvarované kusy hovězího vložte na rozpálený gril a z každé strany je cca 3 minuty osmahněte. Následně je uschovejte někam do tepla.
- Omáčku si připravíte smícháním najemno nakrájené cibule, kaparů, nakládaných okurek, uvařeného vejce, pažitky a kerblíku. Na závěr přidejte majonézu, sůl a pepř.
- Spojením kvásku, vejce, žloutku, 80 g másla a soli vám vznikne těsto na domácí bulky. Nechejte ho v teple důkladně vykynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na 4 části a vytvarujte z něj stejně veliké bulky. Ty přendejte na pečící papír, opět nechte vykynout, poté je potřete rozšlehaným žloutkem a na okrasu posypejte bílým sezamem.
- Bulky pečte zhruba 20 minut při teplotě 190 °C.
- Upečené a rozkrojené bulky na chvilku společně s masem a slaninou vložte na gril. Mezitím si zeleninu ochuťte citronovou šťávou a solí.
- V posledním kroku je burger nutné sestavit. Začněte bulkou, potřete ji připravenou omáčkou, poté přidejte ledový salát, hovězí maso, grilovanou slaninu, rajčata a vše zakončete další bulkou.