Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
|
Vyhýbáte se hovězímu masu pro jeho těžkou stravitelnost? Ukážeme vám, že i hovězí maso si zaslouží vaši pozornost. Jako například tento hovězí krk na víně.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 170° C.
- Maso omyjeme, dobře osušíme, osolíme, opepříme a na olivovém oleji opečeme ze všech stran.
- Opečené maso vyndáme z pánvičky a na výpeku osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev, česnek, celer, tymián a rozmarýn.
- Do směsi přidáme povidla a vše podlijeme vínem.
- Do pekáčku vložíme směs z pánve a na ni položíme maso.
- Vše zalijeme 200 ml vody a přikryté pokličkou pečeme v troubě přibližně 3 hodiny.
Podáváme s domácími bramborovými noky.
K…a – suroviny mrkev 1ks rozumím ale celer 1 ks to mám dát 1-2 kg bulvu nebo co – buď jsem blbej já nebo někdo jinej..
Dobrý den, stačí malý – cca 0,30 kg. Pěkný den.