Hovězí roláda se špenátem, slaninou a sušenými rajčaty

Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento recept je perfektní volbou pro slavnostní oběd i rodinnou večeři. Kombinace šťavnatého masa, voňavé slaniny, jemného špenátu a nasládlých rajčat tvoří náplň, která roládě dodá šťavnatost i výraznou chuť. Zkuste ji podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hovězí maso cca 800g zadní
    slanina 150g
    špenát cca 120g čerstvý
    česnek 1stroužek
    rajčata sušená, naložená v oleji
    hořčice dijonská
Pokyny
  1. Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, které lehce rozklepeme.
  2. Naklepané plátky ještě osolíme a opepříme.
  3. Plátky masa poskládáme vedle sebe tak, aby se částečně překrývaly a vznikla plocha, na kterou budeme moci dávat další suroviny.
  4. Maso potřeme lehce hořčicí a vyskládáme na něj plátky slaniny.
  5. Čerstvý špenátem propláchneme a spaříme vodou. Přendáme ho do mísy, osolíme ho, opepříme a přimícháme nasekaný česnek.
  6. Nyní na roládu dáme spařený špenát a nasekané sušená rajčata.
  7. Náplň můžeme dávat jednak po celé ploše, nebo z ní vytvořit hromádku po celé délce masa.
  8. Roládu nyní opatrně zatočíme, svážeme kuchyňským provázkem a zvenku ještě případně osolíme a opepříme.
  9. Takto připravené maso s náplní přendáme do pekáče, kolem můžeme přidat nahrubo nakrájenou cibuli a také ji nezapomeneme lehce podlít vodou.
  10. Roládu pečeme zakrytou v předehřáté troubě na cca 160°C asi 2,5 hodiny, aby bylo maso hezky měkké.
  11. Podáváme ji s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.

Pokud máme sušená rajčata ve sklenici, vytřídíme ji do kontejneru označeného zelenou nálepkou. Slupky a odřezky z cibule, česneku a zbytků špenátu patří do bioodpadu nebo na kompost. Další inspiraci na to, jak v kuchyni neplýtvat, najdete v seriálu Gurmánské vaření beze zbytku!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*