Hovězí šiš kebab

Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
Léto se pomalu přehouplo do své druhé poloviny a protože je počasí opravdu dokonale letní, můžeme si užívat letních grilovaček plnými doušky. Kromě klasických steaků si můžete připravit i různé dobroty z mletého masa. Dnes vám přinášíme recept na hovězí šiš kebab, který můžete vyzkoušet třeba hned při příštím grilování.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Šiš kebab
    hovězí maso 500g mleté
    olej 2lžíce
    vejce 1ks
    polenta 1lžíce
    petržel 1lžíce nasekaná
Dip
    jogurt 200g řecký
    česnek 2stroužky
    římský kmín 1/4lžičky
    petržel 1hrst nasekaná
Pokyny
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, polentou, olejem a petrželkou, osolíme a opepříme.
  2. Následně necháme odležet 15 – 20 minut.
  3. Maso rozdělíme na stejné díly a vytvoříme z nich masové šišky.
  4. Ty napíchneme na špejli a dáme grilovat.
  5. Mezitím si připravíme dip – smícháme jogurt, propasírovaný česnek a bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*