Hovězí steak s bylinkovým máslem

Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 140g změklé
    maso 4ks hovězí steak
    tymián 4snítky čerstvý
    česnek 2stroužky utřený
Pokyny
Příprava masa
  1. Nejdříve si připravíme hovězí steaky.
  2. Pánev rozpálíme na sucho a troubu předehřejeme na 150°C.
  3. Steaky potřeme olivovým olejem a pomocí dlaně vmasírujeme olej do masa.
  4. Jakmile je pánev rozpálená, dáme na ni steaky a necháme maso ze všech stran zatáhnout. Na povrchu steaků by se měla vytvořit hnědá kůrka.
  5. Poté vyjmeme maso z pánve a necháme 5 minut odpočinout.
  6. Steaky vložíme do pekáče a následně do trouby na cca 12 – 15 minut.
  7. Pekáč vyjmeme, přikryjeme alobalem a steaky necháme odpočinout po stejnou dobu, jako byly v troubě.
  8. Mezitím, co čekáme, si připravíme bylinkové máslo.
Příprava bylinkového másla
  1. Tymián nasekáme nadrobno a misce smícháme s citronovou šťávou a utřeným česnekem.
  2. Směs zašleháme důkladně do změklého másla.
  3. Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice.
  4. Vychladlým máslem ochutíme opečené steaky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*