Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
|
Na steaku si pochutná snad každý a jednou za čas přísun bílkovin v této podobě neuškodí. Základem je steak dobře připravit a ochutit. Jak si steak propečete, záleží jen na vás - každý z nás má přece jen rád něco jiného. Máme pro vás ale tip, jak jej můžete ochutit. Zkuste náš tip na léto a použijte bylinkové máslo s česnekem a tymiánem.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
Příprava masa
- Nejdříve si připravíme hovězí steaky.
- Pánev rozpálíme na sucho a troubu předehřejeme na 150°C.
- Steaky potřeme olivovým olejem a pomocí dlaně vmasírujeme olej do masa.
- Jakmile je pánev rozpálená, dáme na ni steaky a necháme maso ze všech stran zatáhnout. Na povrchu steaků by se měla vytvořit hnědá kůrka.
- Poté vyjmeme maso z pánve a necháme 5 minut odpočinout.
- Steaky vložíme do pekáče a následně do trouby na cca 12 – 15 minut.
- Pekáč vyjmeme, přikryjeme alobalem a steaky necháme odpočinout po stejnou dobu, jako byly v troubě.
- Mezitím, co čekáme, si připravíme bylinkové máslo.
Příprava bylinkového másla
- Tymián nasekáme nadrobno a misce smícháme s citronovou šťávou a utřeným česnekem.
- Směs zašleháme důkladně do změklého másla.
- Máslo zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice.
- Vychladlým máslem ochutíme opečené steaky.