Vietnamská kuchyně se i u nás stále drží na výsluní. Překvapte rodinu nebo návštěvu exotickou pochoutkou k obědu - zkuste závitky netradičně v betelových listech!
|
Vietnamská kuchyně se i u nás stále drží na výsluní. Překvapte rodinu nebo návštěvu exotickou pochoutkou k obědu - zkuste závitky netradičně v betelových listech!
|
Suroviny
hovězí maso
300g
mleté
omáčka
4lžíce
rybí
mléko
3lžíce
kokosové
česnek
2stroužky
citrónová tráva
2stonky
sirup
2lžíce
agáve
koření
1lžička
betelové listy
1balíček
|
Pokyny
- Na začátku řádně promícháme rybí omáčku s agáve sirupem a na drobno nasekanou citronovou trávou s česnekem.
- Ingredience smícháme v misce společně s mletým masem a dle chuti můžeme přidat trochu chilli. Než si omyjeme listy betelu, necháme směs odpočinout v lednici.
- Vezmeme vždy po dvou listech, položíme je tmavší stranou dolů, naplníme masem a zabalíme do tvaru závitků.
- Ty pak pečeme z každé strany cca 3 minuty na grilu nebo suché pánvi.
- Závitky můžeme servírovat se skleněnými nudlemi nebo citrónovou zálivkou.
Pokud se vám zdají některé ingredience příliš exotické, vydejte se na nákup do vietnamské večerky.