Hranolky z kořenové zeleniny

K dipům nemusíme mlsat jen brambůrky nebo krekry. Zvolte zdravou zeleninovou variantu ve formě hranolek.
K dipům nemusíme mlsat jen brambůrky nebo krekry. Zvolte zdravou zeleninovou variantu ve formě hranolek.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
podle kusů zeleniny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  2. Spaříme v hrnci zhruba 1 minutu a poté zchladíme v ledové lázni. Hranolky rozprostřeme na plech, lehce zacukrujeme a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C (teplota je velmi důležitá, aby zelenina nezměkla).
  3. Hranolky vyndáme, osolíme a podáváme nejlépe s rybou nebo hovězím masem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*