Mnoho z nás má polévky spojené se sychravým podzimem, kdy nás příjemně zahřejí. Své místo mají na stole by jim měl ale patřit i v létě. Ideální volbou jsou lehké zeleninové polévky, do kterých můžeme použít čerstvou úrodu ze zahrádky. Připravte si osvěžující hráškový krém se špenátem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Mnoho z nás má polévky spojené se sychravým podzimem, kdy nás příjemně zahřejí. Své místo mají na stole by jim měl ale patřit i v létě. Ideální volbou jsou lehké zeleninové polévky, do kterých můžeme použít čerstvou úrodu ze zahrádky. Připravte si osvěžující hráškový krém se špenátem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
- Dále přidáme na kostičky nakrájené brambory, hrášek a umyté listy špenátu.
- Asi 2 minuty restujeme.
- Dochutíme solí, přidáme prolisovaný stroužek česneku a zalijeme vývarem.
- Nyní polévku asi 10 -15 minut povaříme, cílem tohoto kroku je, aby změkly brambory.
- Poté polévku rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou a dochutíme čerstvě namletým bílým pepřem.
- Podáváme s krutony z bílého pečiva.
Co se slupkami od brambor, pokud ještě nejsou naklíčené? Udělejme si z nich další dobrotu! Jak? Stačí je pořádně umýt, pokapat olivovým olejem, okořenit dle chuti a vložit na pečicím papíru do trouby. Takto připravené slupky pečeme při 200 °C asi 10 minut. Domácí chipsy jsou na světě raz dva! Další recepty přináší seriál Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz! V případě, že bramborové slupky tímto způsobem zpracovávat nechceme, můžeme je využít například na našem kompostu, nebo je vyhodit do sběrných nádob na bioodpad.