Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.
|
Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme houby, na proužky nakrájenou zelenou papriku a na dílky nakrájená oloupaná rajčata (Ty před loupáním nahoře nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody, spaříme a prudce ochladíme ve studené vodě).
- Guláš promícháme, osolíme, zaprášíme mletou paprikou, ochutíme mletým pepřem a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Zpočátku nepodléváme vodou a houby i zeleninu dusíme ve vlastní šťávě, později podléváme jen velmi málo.
- Při podávání posypeme sekanou zelenou petrželkou.
- Podáváme ideálně s chlebem.