Hříbkový guláš

Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.
Byli jste v lese na houbách, anebo máte ještě nějaké přebytky hub v mrazáku? Tak to je nejlepší čas proměnit je ve skvělý gulášek, který zachutná i vegetariánům. A kdo si ho bez masa nedokáže představit, může přidat kousek hovězího.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    cibule 2ks
    paprika 1ks zelená
    rajčata 2ks
    paprika 1/2lžíce mletá, sladká
    houby 500g
Pokyny
  1. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme houby, na proužky nakrájenou zelenou papriku a na dílky nakrájená oloupaná rajčata (Ty před loupáním nahoře nařízneme do kříže, vložíme do vroucí vody, spaříme a prudce ochladíme ve studené vodě).
  2. Guláš promícháme, osolíme, zaprášíme mletou paprikou, ochutíme mletým pepřem a pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Zpočátku nepodléváme vodou a houby i zeleninu dusíme ve vlastní šťávě, později podléváme jen velmi málo.
  4. Při podávání posypeme sekanou zelenou petrželkou.
  5. Podáváme ideálně s chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*