Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
|
Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
|
Suroviny
jáhly
60g
mléko
250ml
polotučné
třtinový cukr
1lžička
|
Pokyny
- Jáhly je důležité stejně jako rýži dobře proprat.
- Poté je spaříme vroucí vodou.
- Vodu slijeme a místo ní jáhly zalijme mlékem a osladíme, společně je pak vaříme za stálého míchání asi 10 minut.
- Mezi tím si nastrouháme hrušku a tu do uvařené kaše vmícháme.
- Kaši můžou děti dozdobit skořicí nebo sušeným ovocem.