Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
|
Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
|
Porce
500 g čatní
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hruška
500g
cibule
2ks
šalotka
3ks
zázvor
1lžíce
bílé víno
200ml
hořčičná semínka
1lžíce
skořice
1lžička
třtinový cukr
100g
rozinky
1hrst
|
Pokyny
- Rozpalte velkou pánev s vyšším okrajem. Do pánve nasypejte cukr a nechejte jej bez míchání roztavit na světlý karamel. Ihned po roztavení cukru do pánve vlijte bílé víno, ztlumte teplotu a nechejte tekutinu jemně probublávat.
- Oba druhy cibule nakrájejte na klínky a vhoďte je do pánve s vínem.
- Přidejte také skořici, hořčičná semínka, zázvor a rozinky.
- Hrušky zbavte jádřince a nakrájejte je na menší kusy.
- Takto připravené ovoce přidejte do pánve.
- Směs vařte do úplného změknutí hrušek a zhoustnutí čatní. Hrušky pomačkejte, aby měli správnou konzistenci pro zavaření.
- Hotovým čatní plňte zavařovací sklenice.
- Po vychladnutí vložte sklenice s čatní do lednice, kde vydrží několik dní. Hruškové čatní můžete podávat s pečivem nebo na koláči.