Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
|
Cizrna a červená řepa se navzájem skvěle doplňují. Spojte je s dalšími surovinami a připravte si chutný humus.
|
Porce
250 g humusu
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
1ks
cizrna
250g
olivový olej
2lžíce
tahini
4lžíce
citrón
0,5ks
česnek
2stroužky
|
Pokyny
- Nejprve si předehřejte troubu na 190 °C.
- Řepu omyjte (ale neloupejte), osolte, zakápněte olejem a pečlivě zabalte do alobalu. Stejně tak i neoloupané stroužky česneku. Vložte je do trouby a pečte asi hodinu, dokud není řepa měkká a lze ji propíchnout špejlí.
- Suchou cizrnu si namočte přes noc, vodu slijte a uvařte dle návodu do měkka. Pokud použijete cizrnu z konzervy (zakoupíte ve zdravé výživě i běžně v obchodě), nálev slijte a cizrnu nechte okapat. Poté přendejte do mixéru, přidejte na kousky nakrájenou řepu, šťávu asi z poloviny citrónů, rozmačkaný česnek, tahini (zakoupíte také ve zdravé výživě), olivový olej.
- Rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem. Poté nechte alespoň půl hodinky odležet v lednici. Chuť se rozleží. Výborné jsou k pomazánce mrkvové hranolky a tortillové chipsy.