Silná polévka z husích nebo kachních drobů, zahuštěná smetanou či mlékem a ochucená muškátovým oříškem. Protože je sytá, nahradí i hlavní jídlo a hodí se i jako životabudič po příliš bujarých oslavách.
|
Silná polévka z husích nebo kachních drobů, zahuštěná smetanou či mlékem a ochucená muškátovým oříškem. Protože je sytá, nahradí i hlavní jídlo a hodí se i jako životabudič po příliš bujarých oslavách.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Do většího hrnce vlijte litr studené vody. Přidejte očištěné droby a přiveďte vodu k varu. Jakmile se u hladiny začne objevovat pěna, sbírejte ji.
- Asi po půl hodině varu přidejte oškrábanou mrkev a celou oloupanou cibuli. Vařte asi hodinu. Pak polévku sceďte, mrkev nakrájejte na kolečka a droby na menší kousky.
- V jiném hrnci si připravte z másla a mouky světlou jíšku. Rozřeďte ji trochou vývaru a dobře rozmíchejte dohladka. Potom přilijte zbylý vývar, osolte a ochuťte muškátovým oříškem. Žloutek rozkvedlejte ve smetaně a vlijte ji také do polévky.
- Na závěr přidejte nakrájenou mrkev a kousky masa. Promíchejte, ozdobte čerstvou petrželkou a můžete podávat.