Indická čočková polévka

Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    zeleninový vývar cca 800ml
    čočka 180g červená
    mléko 180g kokosové
    česnek 3stroužky
    mrkev 2ks středně velká
    cibule 1ks
    kari 1lžíce žluté
    paprika 1lžíce mleté, můžete přidat i trochu pálivé
    kurkuma 1/2lžíce
    zázvor 1malý kousek
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli spolu s nasekaným česnekem, po chvíli přidáme také zázvor nakrájený na malé kousky.
  2. Mrkve očistíme a nakrájíme na plátky.
  3. Přidáme do základu polévky a asi 3 minuty společně restujeme.
  4. Poté přidáme kari, kurkumu, papriku a necháme krátce rozvonět.
  5. Čočku propláchneme a přidáme do hrnce a restujeme společně asi 2 minuty.
  6. Nyní zalijeme vývarem, přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku.
  7. Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a asi 15 minut povaříme.
  8. Polévku průběžně kontrolujeme a případně dolijeme trochu vývaru/vody.
  9. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat také trochu chilli.
  10. Před podáváním polévku ozdobíme nasekaným koriandrem, posypeme sezamovými semínky, zakápneme limetkou.
  11. Polévku můžeme podávat s indickým chlebem či plackami.

Skleněnou láhev od sójové omáčky umyjeme a znovu použijeme, nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do zeleného kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*