Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
|
Zkusme si místo klasické čočkové polévky vyzkoušet variantu s červenou čočkou, která se na rozdíl od zelené nemusí namáčet, je rychle uvařená a navíc i lépe stravitelná. Polévku dochutíme tradičními přísadami indické kuchyně, jako je je kari, kurkuma, zázvor či kokosové mléko. Tyto ingredience dodají polévce neodolatelnou vůni a chuť! Jak si připravit lahodnou indickou čočkovou polévku poradí recept od Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
Na ozdobení |
Pokyny
- V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli spolu s nasekaným česnekem, po chvíli přidáme také zázvor nakrájený na malé kousky.
- Mrkve očistíme a nakrájíme na plátky.
- Přidáme do základu polévky a asi 3 minuty společně restujeme.
- Poté přidáme kari, kurkumu, papriku a necháme krátce rozvonět.
- Čočku propláchneme a přidáme do hrnce a restujeme společně asi 2 minuty.
- Nyní zalijeme vývarem, přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku.
- Přivedeme k varu, ztlumíme plamen a asi 15 minut povaříme.
- Polévku průběžně kontrolujeme a případně dolijeme trochu vývaru/vody.
- Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat také trochu chilli.
- Před podáváním polévku ozdobíme nasekaným koriandrem, posypeme sezamovými semínky, zakápneme limetkou.
- Polévku můžeme podávat s indickým chlebem či plackami.
Skleněnou láhev od sójové omáčky umyjeme a znovu použijeme, nebo ji vytřídíme do tříděného odpadu, konkrétně sklo patří do zeleného kontejneru.