Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.
|
Italský chléb focaccia se běžně dochucuje olivovým olejem, solí, různými bylinkami, cibulí, sýrem nebo sušenou šunkou. Chutná výborně jako příloha k jídlům, základ na pizzu nebo sendvičový chléb.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
500g
rajčata
12ks
droždí
21g
voda
400ml
vlažná
olivový olej
2lžíce
|
Pokyny
- V hrníčku rozpustíme ve vlažné vodě droždí, nechte vzejít kvásek a poté smíchejte s moukou, mírně osolte, přidejte olivový olej a vypracujte v těsto.
- Poté nechte na teplém místě nakynout.
- Z těsta pak udělejte 4 bochníčky, do kterých přidejte rajčata – můžete dát celé nebo nakrájené a pečte při teplotě 200 stupňů Celsia zhruba 20 minut.
- Foccaciu je dobré jíst natřenou olivovým olejem.